dilluns, 15 de maig del 2017

L'arc de Sant Martí i els ocells

Avui els Patufets ens ho hem passat molt bé jugant amb els colors, de fet, estàvem tant ocupats que sens ha passat l’hora i tot!
Hem començat la sessió despertant a en Patufet, qui ens havia portat una sorpresa plena de colors; ens ha convidat a llegir el conte de “L’arc de Sant Martí i els ocells ”. El conte explica com uns ocells grisos i tristos  que viuen en un món ple de colors, s’acosten al sol per demanar-li que els faci ser de colors vius com els món que els envolta. El sol, al veure que els ocells comencen a apropar-se més i més a ell, comença a tenir por de que els ocells es cremin, és llavors quan crida a la pluja. Com a resultat apareix l’arc de Sant Martí i els ocells es banyen en el seus colors i com a resultat, el seu plomatge adquireix els colors en què s’han banyat.

Primer hem parlat sobre els colors que coneixíem i els hem buscat en les peces de roba que dúiem poades. Tot seguit em llegit la història mentre comentàvem què passava i veiem les diapositives de les imatges d’aquesta. Després hem sentit el conte de nou, aquesta vegada a través d’un àudio i de forma contínua.  



A continuació hem escoltat la cançó L’arc de Sant Martí de titelles Pamipipa tot veient un breu Fragment de l'espectacle Miranius, titelles i cançons per als més petits. Després hem vist un petit vídeo del personatge d’en Mic i l’arc de Sant Martí, amb el qual hem dit els colors de memòria. També hem après que alguns colors es poden dir de diferents maneres, com ara el taronja el qual podem anomenar carbassa també. Hem cantant també amb el personatge uns versos amb ritme sobre l’arc de colors. 
 
http://i3.ytimg.com/vi/jVjFHOsMgJo/mqdefault.jpghttps://i.ytimg.com/vi/lhlh2aGrilw/hqdefault.jpg?custom=true&w=168&h=94&stc=true&jpg444=true&jpgq=90&sp=68&sigh=sGR2aQodXZxEJbgxG-Kq0Rq3xLk


La Neret tenia moltes ganes d’ensenyar-nos un llibre sobre dinosaures que havia dut de casa. En ell hi havia dibuixos de diferents dinosaures de molts  colors amb els seus noms. Em buscat els dinosaures  amagats als paisatges i em dit quin eren els  nostres preferits. 
   

A la següent part de la sessió hem fet un experiment molt divertit, fent sevir set gots de plàstic, pinzells, pintura de colors: groc, magenta i blau cian, i aigua. Hem començat preparat tres gots cada pintura diluïda en aigua usant només els tes colors primaris, posant un en cada got d’aigua. Tot seguit hem passat a barrejar els tres colors de diferents maneres fins que hem creat els set colors de l’arc d ant Martí.
Com a clausura de la sessió els Patufets han creat el seu arc de Sant Martí fent servir les set aquarel·les resultants al gots. 

 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada