dijous, 15 de juny del 2017

"El peix Irisat" i "Peix peixet"



Dissabte passat en Patufet ens va dur una sorpresa nova, el conte d’un peix molt especial, el del Peix Irisat. Irisat és un peix que descobreix que la felicitat no resideix en tenir moltes coses sinó en tenir amics amb qui compartir-les. 
 
Vam llegir el conte tot veient unes diapositives molt boniques i vam parlar del que veiem. Vam observar les escates i els seus colors així com els diferents elements del mar. Vam parlar d’emocions, de com es deuria sentir el petit peix blau quan l’Irisat no volia compartir amb ell o l’Irisat mateix al quedar-se sense amics. Vam jugar a predir què passaria a la història fins descobrir-ne el feliç final. 



 

 Després vam escoltar la cançó de “Peix peixet” amb els divertits Mainasons, que ens van fer ballar i cantar mentre fèiem veure que érem peixets a dins d’un estany.
 

 Després de passar una bona estona fent de “peixets treu bombolles” vam fer els nostres propis peixos, les nostres versions de l’Irisat. Vam donar color a les petites escates i alguns també vam enganxar-hi paperets brillants de colors com les escates del peix protagonista. Un cop fets els vam enganxar en fulls de color blau com si nedessin dins el mar o dins un estany. A alguns ens va venir de gust dibuixar-hi un fons marí amb algues i bombolles.

 
 En els últims minuts de la sessió vam fer una ullada a la biblioteca catalana de l’Escola i vam triar el llibre que més ens va agradar per endur-nos de préstec: així a casa poder llegir-lo i gaudir-lo amb la família durant la setmana.

















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada