dilluns, 5 de juny del 2017

"L'erugueta goluda"

Avui els Patufets hem omplert de petonets a en Patufet, ja que feia dues setmanes que no el veiem, i ens hem fet més pessigolletes que mai.


En Patufet ens ha parlat del barret que sempre duu posat, que és típic català i es diu barretina. Avui ens ha sorprès amb una barretina gegant que té per si a cas perd la seva petita. És tan grossa que ens hi cap a nosaltres! 


A dins hi duia una sorpresa molt especial, fruites de veritat! Les hem tocades i hem parlat dels seus colors i formes així com de la seva olor. Hem dit els noms de les fruites i hem dit si ens agradaven. En Cesc s’ha animat a tocar, en Pol en ha dit que en podíem fer suc, la Nayla ha parlat de les seves formes i en Charlie en ha dit ens ha dit el seus noms en anglès i entre tots en català. La Neret ens ha sorprès identificant la pruna de seguida. 

 





En Patufet ens ha explicat que les fruites eren d’una amiga seva, una eruga molt menuda i amb molta gana. Ens ha volgut explicar la seva divertida història, “L’erugueta goluda” d’Eric Carle, i ens ha dit que per fer-ho necessitaríem saber aquestes fruites. Hem llegit el conte mentre anàvem recordant els noms de les fruites i comptant quantes de cada una se’n menjava l’eruga. 


També hem provat d’endevinar i hem descobert els noms d’un munt d’aliments que l’eruga també es cruspia. En el conte també hem vist com al fer-se grossa, l’eruga es construïa una caseta on s’amagava, el capoll, d’on al cap de dues setmanes en sortia convertida en una bonica papallona!


Al acabar el conte hem recordat tot el que es menjava l’eruga goluda i el procés que seguia fins a convertir-se en papallona. Hem provat de recordar com es deia cada aliment en català. 


Per acabar hem escoltat el conte a través d’un vídeo-narració amb elements de feltre. Mentre el veiem, anàvem parlant i predient el que anava a passar.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada