Dissabte passat els Patufets vam descobrir sobre la
nit més curta de l’any, la de l’especial Revetlla de Sant Joan. Vam parlar del
foc, de les fogueres, de les delicioses coques de fruites confitades, llardons
i crema, dels petards i focs artificials...
De com tots aquests elements feien
la revetlla de Sant Joan una nit de festa i celebració amb família i amics
marcant els inicis de l’estiu.
Vam observar un seguit d’imatges i vam parlar de què vèiem, el Pol de seguida va assenyalar
un element representatiu, les fogueres, tot dient “el foc”. El Martí també atrevir-se a d’endevinar, tot suggerint que els suculents postres
sobre les taules eren pizzes. Tots vam estar d’acord que s’assemblaven bastant en
aparença, però que en realitat eren dolces coques de Sant Joan. Ens van també
cridar l’atenció els focs artificials i els petards, la Nayla ràpidament va
animar-se a repetir els noms, i quan vam veure les bengales va fer característic
gest circular com si jugues amb una bengala encesa.
A continuació vam animar-nos a “crear una mica” de la
nit de Sant Joan, tot fent el nostre cel de nit ple de focs artificials. Per fer-lo
vam estampar focs de colors sobre cartolines negres simulant el cel de nit. Vam
fer servir taps i rotlles de paper higiènic que vam sucar en pintura per
estampar els colorits i lluminosos focs. L’Adanna va voler pora-hi un munt de
colors i va crea barreges molt boniques en el seu cel.
A la última part de la sessió vam voler moure una mica
l’esquelet. Vam descobrir la cançó “En Joan patit com balla” i ens vam
engrescar un munt cantant-la i
ballant-la! Els Mainasons van acompanyar-nos durant la cançó, cantant i ensenyant-nos
la coreografia, que ens demanava moure diferents parts del cos (dit, mà, colze,
peu, cul) amb les que en Joan Petit ballava. En Cesc es va motivar molt, va ser
el primer en atrevir-se a ballar i de seguida va enganxar-se amb els passos i
el ritme.
Els Patufets estem
més que preparats per la celebració de Sant Joan a l’Escola Catalana, quines ganes!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada